Oilix® somaattinen liikeohjaus
Oili Viskari
+358 44 355 4941
oili.viskari(at)gmail.com
Ota yhteyttä

Ajankohtaista
Tilaa uutiskirje

Artikkeleita

Oriveden Sanomat 28.8.2014

Liikeohjauksesta apua myös unettomuuteen

Somaattisessa liikeohjauksessa opitaan, mitä on hellittäminen ja rentous. On tärkeää, että unihäiriöistä kärsivä saa luottamuksen siihen, että hän voi rentoutua ja nukkua. Opintaan tuntemaan, että sellainen tila on olemassa, sanoo Oili Viskari, joka tuo uudentyyppisen Oilix-liikehoidon myös orivesiläisten saataville.

Unihäiriöidenkin taustalta löytyy usein stressin aiheuttamaa kehon jännittyneisyyttä. Oltuaan jo vuosikausia stressin äärirajoilla, ihminen on opettanut kehonjärjestelmäänsä stressitasoon. Keho resonoi ajatusvirtaan ja on koko ajan valppaudessa.

Jos unettomuutta on ollut pitkään, tarvitaan useampi peräkkäinen hoitorupeama vahvistamaan levollisuuden tuntemusta. Opitaan laskeutumaan levollisuuden ja unen tilaan.

Virheasento kuormittaa kehoa

Somaattista liikehoitoa annetaan monenlaisiin tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin ja kiputiloihin.

Kipu ja jäykkyys viestii aina fyysisestä epätasapainosta, ja kroonistuessaan kipu muuttaa kehoa. Keho kompensoi kiputilaa ja hakeutuu kivuttomampiin, mutta virheellisiin asentoihin. Kehonkäyttö vääristyy ja virheasento kuormittaa entisestään kehoa.

Tottumus on toinen luonto. Jos keho on useita vuosia virheasennossa ja tottunut siihen, tarvitaan säännöllistä aktivointia oikeampaan kehon asentoon. Kunnes paremmasta tavasta tulee uusi tottumus, Viskari selvittää.

Askel piteni ja vahvistui

Liikehoidolla etsitään myös sopivia liikeratoja, kun niissä on vajausta esimerkiksi leikkauksen jälkeen.

Oili Viskari kertoo, kuinka iäkkään lonkkaleikatun naisen kipuileva askel sai pituutta ja voimaa, ja kivutkin hävisivät.

Jos on vajautta kehollisessa liikeradastossa, ihminen ei löydä itse oikeata, täsmällistä ja ergonomisinta tapaa käyttää jalkaa. Hoitokäsittelyssä asiakkaani havaitsi itse, kuinka jalka liikkui vapaammin ja sille uskalsi antaa painoa. Samalla katsottiin, miten hän itse pääsee samaan tulokseen.

Oili Viskari tulee Orivedelle pitämään vastanottoaan kolmeksi päiväksi 5.–7.9. Paikkana on Kamomillasali Luotaistuote Kamomillan yhteydessä KOLUNTIE 4.