Oilix® somaattinen liikeohjaus
Oili Viskari
+358 44 355 4941
oili.viskari(at)gmail.com
Ota yhteyttä

Ajankohtaista
Tilaa uutiskirje

Oili Viskari

Olen perehtynyt erilaisiin keho/mielimenetelmiin eli somaattiseen lähestymistapaan 20 vuoden ajan. Nykyisellään kädenjäljekseni on muotoutunut Oilix® somaattinen liikeohjaus. Oilixin kehokäsittely on tarkoituksenmukaista otetta, tietoista ja suotuisaa liikettä, täsmävenyttämistä, painalluksia, täristelyä ja liikeratojen linjaamista. Käsittely on erittäin mielyttävää ja kokonaisvaltaisesti tehokasta.
 Liike-ohjauksesta on ollut apua

  • selän ja hengityksen stressioireisiin.
  • unettomuuteen.
  • oireilevien jalkojen ja yleisen jännittyneisyyden helpottamiseksi.
  • vaikean elämän tilanteen helpottamiseksi.
  • työsuorituksesta tai työuupumuksesta palautumiseen.

Liikeohjaus toimii erinomaisena tasapainottajana operaation, esim. leikkauksesta johtuvan tiedostamattoman kompensaation neutralisoimiseen. Onnettomuudet ja loukkaantumiset jättävät aina jälkensä kehomuistiin ja kehon liikeratoihin. Oilixin liikeohjauksella päivitetään koko kehojärjestelmää toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla “tässä hetkessä”.

Liikeohjaus tapahtuu leveällä hoitopöydällä käsittelemällä asiakkaan kehoa kokonaisvaltaisesti ja turvallisesti. raaja kerrallaan hienovaraisin tai laajemmin liikkein. Käsittelen koko kehoa etupuolelta ja selkäpuolelta, tarvittaessa myös kyljellään (esim. kipuileva selkä tai raskaana olevat). Kaikki käsittely vaikuttaa suotuisasti selkärankaan.
Toisinaan liikeohjaus toteutuu asiakkaan kävellessä, seisoessa tai istuessa. Jokainen liikeohjaus lisää asiaakkaan omaehtoista vaikuttavuutta henkilökohtaisessa elämänvaiheessaan.

Parhaillaan työskentelen rouvan kanssa jolla on ongelmia polven kanssa.Hän on löytänyt uudelleen kivutonta kävelyä ja koko kehoon joustavuutta. Hän käyttää kehoaan tasapainoisesti portaita noustessa ja laskeutuessa.

Olen saanut erinomaista palautetta niska-hartia käsittelystä. Niskajuntturat vapautuneet ja pää alkanut kääntymään. Suosittelen myös jos on joskus tapahtunut ns. niskaretkahdus. Käsittelyni auttaa löytämään pään ja hartioiden suotuisamman asennon. Jos työskentelet paljon päätteellä olisi hyvä päivittää niska-hartia linjaus säännöllisesti.

Selän jännitystilat kroonistuessaan aiheuttavat säännöllisen epäsäännöllisiä kiputiloja. Jäykkien selkien kanssa työskennellessä ohjaan aina selkää vapauttavia yksinkertaisia liikkeitä, joilla voit omaehtoisesti vetreyttää ja voimistaa selkääsi. Olosi virkistyy kun selkäranka toimii paremmin. 

Nykyisin myös erilaiset staattiset tai liikkeelliset virheasennot kuormittavat kehoa ja saattavat aikaa myöten hankaloittaa liikkumista. Olisi hyvä purkaa talläiset ”turhat” asentovirheet, joista emme välttämättä ole edes tietoisia ennekuin saamme kokemuksen miten oikeasti kuuluisi olla.

Toivottavaahan on ettei kroonista kipua olisi. Ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää. Viime viikonlopulla käsittelin keski-ikäistä naista, joka kärsii kroonisesta hermokivusta erityisesti pohkeen alueella jo usean vuoden ajan. Hän koki kivun hellittämisen noin 10 min käsittelyn jälkeen ja kipu oli poissa useita tunteja. Joka vaikutti heti hänen mielialaansa. Käsittelyn toistot vahvistavat kivuttomuutta.

Tämä käsittely toimii myös aktiiviurheilijoille. Kävin tekemässä jalkakäsittelyä Vaasan Marssissa. Erään vahvapohkeisen miehen kommentti käsittelyn jälkeen oli: “Pohkeeni eivät ole koskaan olleet näin rennot”.

Suosittelen aina ennaltaehkäisevää toimintaa, ja purkamaan säännöllisesti hermoston sisäistä stressiä ennen fyysisten vaivojen ilmentymistä.

Tervetuloa uusi parempi tapa – säännöllinen ja laadukas hellittäminen!

Kasvu Open 2014
Soroptimist International of  Vaasa-Vasa president 2012-2014
Johtamisen erikoisammattitutkinto v. 2013
Doula volunteer Vaasa 2011-