Oilix® somaattinen liikeohjaus
Oili Viskari
+358 44 355 4941
oili.viskari(at)gmail.com
Ota yhteyttä

Ajankohtaista

Joensuu/Liperi 16.-23.8.
Pieksämäki 25.-26.8.
Helsinki 3.-9.9.
Turun seutu 10.-15.9.

kokemuksia/feedback

 

Tilaa uutiskirje

Oili Viskari

”Kerron hiukan Oilix® somaattisesta liikeohjauksesta. Hoitopöydällä toteutettavaa liikeohjausta voisi kutsua myös ”kivuttomaksi hieronnaksi” jossa käytän paljon tietoisia ja hienovaraisia liikkeitä, jotka vaikuttavat mm. hermoston tarpeen mukaan joko vapauttavasti tai aktivoivasti.

Olen perehtynyt erilaisiin keho/mielimenetelmiin eli somaattiseen lähestymistapaan 20 vuoden ajan Nykyisellään kädenjäljekseni on muotoutunut Oilix® somaattinen liikeohjaus. Se on tarkoituksenmukaista otetta,tietoista ja suotuisaa liikettä, täsmävenyttämistä, painalluksia, täristelyä ja linjaamista. Käsittely on erittäin mielyttävää ja kokonaisvaltaisesti tehokasta.
 Liike-ohjauksesta on ollut apua

  • selän ja hengityksen stressioireisiin
  • unettomuuteen
  • oireilevien jalkojen ja yleisen jännittyneisyyden helpottamiseksi
  • vaikean elämän tilanteen helpottamiseksi
  • työnarkomaniaan tai työuupumukseen

Liikeohjaus toimii erinomaisena hermoston tasapainottajana operaation esim. kehon leikkausstressin vapauttamiseen. Onnettomuudet ja loukkaantumiset jättävät aina jälkensä kehomuistiin. Oilixin liikeohjauksella päivitetään koko kehojärjestelmää toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla “tässä hetkessä”.

Ohjaus tapahtuu leveällä hoitopöydällä käsittelemällä raaja kerrallaan hienovaraisin tai laajemmin liikkein. Käsittelen koko kehoa etupuolelta ja selkäpuolelta, tarvittaessa myös kyljellään (esim. kipuileva selkä tai raskaana olevat). Kaikki käsittely vaikuttaa suotuisasti selkärankaan.

Parhaillaan työskentelen rouvan kanssa jolla on ongelmia polven kanssa.Hän on löytänyt uudelleen kivutonta kävelyä ja koko kehoon joustavuutta. Hän käyttää kehoaan tasapainoisesti portaita noustessa ja laskeutuessa.

Olen saanut erinomaista palautetta niska-hartia käsittelystä. Niskajuntturat vapautuneet ja pää alkanut kääntymään. Suosittelen myös jos on joskus tapahtunut ns. niskaretkahdus. Käsittelyni auttaa löytämään pään ja hartioiden suotuisamman asennon. Jos työskentelet paljon päätteellä olisi hyvä päivittää niska-hartia linjaus säännöllisesti.

Selän jännitystilat kroonistuessaan aiheuttavat säännöllisen epäsäännöllisiä kiputiloja. Jäykkien selkien kanssa työskennellessä ohjaan aina selkää vapauttavia yksinkertaisia liikkeitä, joilla voit omaehtoisesti vetreyttää ja voimistaa selkääsi. Olosi virkistyy kun selkäranka toimii paremmin. 

Nykyisin myös erilaiset staattiset tai liikkeelliset virheasennot kuormittavat kehoa ja saattavat aikaa myöten hankaloittaa liikkumista. Olisi hyvä purkaa talläiset ”turhat” asentovirheet, joista emme välttämättä ole edes tietoisia ennekuin saamme kokemuksen miten oikeasti kuuluisi olla.

Toivottavaahan on ettei kroonista kipua olisi. Ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää. Viime viikonlopulla käsittelin keski-ikäistä naista, joka kärsii kroonisesta hermokivusta erityisesti pohkeen alueella jo usean vuoden ajan. Hän koki kivun hellittämisen noin 10 min käsittelyn jälkeen ja kipu oli poissa useita tunteja. Joka vaikutti heti hänen mielialaansa. Käsittelyn toistot vahvistavat kivuttomuutta.

Tämä käsittely toimii myös aktiiviurheilijoille. Kävin tekemässä jalkakäsittelyä Vaasan Marssissa. Erään vahvapohkeisen miehen kommentti käsittelyn jälkeen oli: “Pohkeeni eivät ole koskaan olleet näin rennot”.

Olen maininnut paljon kivusta, mutta käsittely on tehokasta vaikka kipuja ei olisikaan. Suosittelen aina ennaltaehkäisevää toimintaa, ja säännöllisesti purkamaan hermoston sisäistä stressiä ennen fyysisten vaivojen ilmentymistä.

Ota tavaksesi säännöllinen hellittäminen! Onnellisuus lähtee aloittamisesta ….Tervetuloa!”

Kasvu Open 2014
Soroptimist International of  Vaasa-Vasa president 2012-2014
Johtamisen erikoisammattitutkinto v. 2013
Doula volunteer Vaasa 2011-